Kiinatukku ja Taobao

Taobao on massiivinen kiinalainen markkinapaikka verkossa. Siellä yli 5 miljoonalla kauppiaalla on myynnissä yhteensä yli 800 miljoonaa eri tuotenimikettä, joista sitten yli 500 miljoonaa asiakkasta löytää jotain sopivaa ostettavaa. Kova kilpailu pitää hinnat varsin kohtuullisina, pois lukien ulkomaisien merkkituotteiden osalta Kiinan verottaessa niitä reilusti.

Ulkomaalaiselle Taobaosta ostaminen suoraan on toistaiseksi hankalaa, se kun onnistuu vain Kiinassa sijaitsevaan osoitteeseen ja käyttäen kiinalaisia maksutapoja. Tähän saumaan päätimme iskeä, eli Kiinatukku mahdollistaa Taobaosta Suomeen tilaamisen.

Kiinatukun taustavoimilla on vankka kokemus Kiinan markkinoista jo vuodesta 2006 asti. Työntekijöihin kuuluu Kiinassa ja Hongkongissa pitkään asuneita Kiinan kaupan ammattilaisia monesta maasta, vaikka suurin osa onkin Suomesta. Ajatus Kiinatukkuun lähti pyörittäessämme verkkokauppa e-ville.com:ia. Saimme paljon kyselyitä erityisesti pieniltä yrityksiltä, joilla oli tarve ostaa edullista - ja keskenään hyvin erilaista - tavaraa Kiinasta pienehköissä erissä. Taobao tuntui loogiselta ratkaisulta asiakkaidemme tarpeeseen. Koska meillä jo oli osto-, varastonpito- sekä postitusinfrastruktuuri, oli meidän helppo pystyttää tällainen Taobao-ostopalvelu.

Toimistot meillä on Kiinan Shenzhenissä ja Hongkongissa.

 

Palvelumme

Halusimme tehdä palvelustamme mahdollisimman tarkoitusta vastaavan: edullisen ja siten yksinkertaisen.

Voit selata tuotteita joko meidän sivuiltamme tai sitten suoraan Taobaon (tai Tmallin) sivuilta. Kun löydät tuotteen, jonka haluat ostaa, lisää se ostoskoriin sivuillamme ja siirry kassalle kun olet valmis. Jos selasit Taobaossa ja löysit sitä kautta haluamasi tuotteen, voit kopioida Taobao-tuotesivun osoitekentän meidän sivuston hakukenttään, jolloin järjestelmä etsii sinulle saman tuotteen.

Kassalla maksat tuotteen ja Kiinan sisäisen postituksen varastollemme sekä meidän 10%:n komission näistä. Suomeen kuljetuksesta joudut maksamaan erikseen, koska tuotteiden painoja ei vielä tiedetä tarkkaan tässä vaiheessa.

Noin 2-5 arkipäivän kuluttua tuotteet ovat saapuneet varastollemme. Tarkistamme ne silmämääräisesti, valokuvaamme ja punnitsemme ne, minkä jälkeen saat ilmoituksen sähköpostiisi.

Nyt voit tarkistaa valokuvista, että tuotteet vastaa odotuksiasi. Mikäli kaikki on kunnossa, voit valita kuljetustavan Kiinasta Suomeen sekä siirtyä maksamaan sen. Tähän toiseen maksuerään tulee myös meidän tuotenimikeperusteinen 2€ palkkio.

Siinä tapauksessa, että saapunut tuote ei vastannut odotuksiasi, lähetämme sen takaisin myyjälle. Tuloksena tulee joko korvaava tuote tai rahat takaisin. Huomaa, että Suomesta käsin tuotetta ei voi enään palauttaa, koska Kiinan rajaviranomaiset haluaisivat silloin tullata ja verottaa, eikä se ole valitettavasti käytännöllistä.

Alle kahden kilon tilaukset on edullisinta hoitaa Kiinan Postin lentorahdilla, jonka hinta on 7€ ensimmäiseltä puolelta kilolta ja sen jälkeen 12€/kg. Isoimmissa tilauksissa esim. DHL saattaa tulla halvemmaksi ja nopeammaksi vaihtoehdoksi. Toimitusaika Kiinan Postilla on noin 14-40 päivää, DHL:llä se on noin 5-14 päivää.

 

Hinnasto

Tässä vielä palkkiomme tiivistettynä:

 • 10% tuotteen ja sen postituksen hinnasta.
 • 2€ jokaista tilattua tuotenimikettä kohden (jos tilasit kolme samaa usb-kaapelia, maksat vain kerran).

Maksamallasi rahalla voimme

 • Tilata valitsemasi tuotteet Taobaosta
 • Välittää maksamasi eurot myyjälle yuaneissa käyttäen kiinalaisia maksutapoja
 • Tarkastaa saapuvat tuotteet silmämääräisesti
 • Ottaa max 5 kuvaa per tuotenimike varastollamme
 • Varastoida tuotteet viikon ajan
 • Pakata ja lähettää tuotteet Suomeen
 • Vastata asiakaspalveluun englanniksi ja suomeksi
 • Lähettää virheellisiksi arvioidut tuotteet takaisin myyjälle sekä neuvotella hänen kanssaan oikean tuotteen - tai rahojen - takaisin saamiseksi

 

Lisämaksulliset palvelut

 • Varastointi viikkoa pidemmältä ajalta, 5€ / viikko
 • Lisäkuvien ottaminen tuotteesta varastollamme, 5€ / 5 kuvaa
 • Tuotteiden testaaminen visuaalisen tarkastelun lisäksi, pyydä tarjous


Huomioitavaa

Tilaaja on vastuussa mahdollisista tuotteen maahantuomiseen liittyvistä maksuista, kuten arvonlisäverosta ja tullista. Yli 22€ maksavista tuotteista tulee maksaa arvonlisävero niiden saapuessa Suomeen ja osa tuotteista on myös tullattava niiden Suomeen saapuessa. Lisää tietoa maahantuontiin liittyvistä maksuista saa Tullin sivuilta.